Вълнуващата цял свят ситуация с Новак Джокович става още по-заплетена, защото

...
Вълнуващата цял свят ситуация с Новак Джокович става още по-заплетена, защото
Коментари Харесай

Джокович с последен виртуозен ход - вади от ръкава дипломатически паспорт

Вълнуващата целия свят ситуация с Новак Джокович става още по-заплетена, тъй като съгласно австралийския " The Herald Sun ", сърбинът има специлен дипломатически паспорт , който може да извади на масата в този сериозен за кариерата му миг.

По-рано през днешния ден министърът по имиграцията на Австралия Алекс Хоук, употребява пълномощията си и взе решение още веднъж да анулира визата на международния №1 в тениса, което значи, че той ще би трябвало да напусне страната, единствено дни преди началото на Australian Open.

Турнирът стартира в неделя, което значи, че даже и да реши да апелира, каквото желание съобщи, екипът на Джокович може би няма да има нужното време, тъй като и петъчният работен ден в страната изтече.

Така Джокович може да употребява дипломатическия си паспорт, който както добре знаем, дава по-специални пълномощия на неговия собственик, изключително с влизането и престоя в дадена страна.

Оказва се, че тенисистът се е сдобил с сходен паспорт през 2011-а, когато изведе Сърбия до успех в Купа " Дейвис ", а локалното държавно управление му е връчило паспорта за заслуги към родината.

Някои специалисти обаче показаха подозрение, че и този паспорт не може да помогне на Джокович, тъй като съгласно австралийското законодателство, той може да се употребява единствено, когато визитата е обвързвано с дипломатическа аудиенция, а не със спортна конкуренция.

Вероятно, в случай че фактически паспортът му можеше да помогне, Ноле би го употребява още при първото влизане, с цел да си спести проблемите. От " The Herald Sun " считат, че той не го е правил, с цел да влезе по верния метод в Австралия , без да употребява специфични привилегии.

Ако въпреки всичко Ноле реши да извади паспорта на масата, е забавно по какъв начин ще реагират останалите тенисисти, които са спазили нужните правила и на всички места по света употребяват елементарни персонални карти, а в този момент международният №1 внезапно вади дипломатически подобен.

Ясно е, че абсурдът към Ноле надалеч не е приключил, чакаме развръзката сапунката
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР